MISSATGE D’OPTIMISME

“Els nostres fills i filles estan igual d’espantats i preocupats que nosaltres. Senten tots els comentaris, veuen les notícies i noten la nostra ansietat.
 
Mai han viscut res així i la idea de no tenir escola i estar de vacances s’ha convertit en la realitat d’estar atrapats a casa sense poder veure els seus amics.
 
Segons passin els dies notareu un augment en problemes de comportament. Pot ser ansietat, enuig o ràbia cap al fet de no poder fer les coses normals. Veureu més enrabiades i comportaments negatius. Això és normal i esperat en aquests temps excepcionals.
 
El que necessiten els nostres fills ara mateix és sentir-se estimats i donar-los mes afecte. Això pot significar que no podreu seguir aquest “horari ‘escolar’ perfecte que us heu marcat. Podeu jugar, pintar, jugar a jocs de taula, veure pel·lícules, fer visites virtuals a museus, començar junts a llegir un llibre o simplement seure al sofà junts un devora l’altre i no fer res.
 
No us preocupeu que es quedin enrere de l’escola. Tots els nins i nines estan en la mateixa situació i no passarà res. Quan es torni a l’escola es posaran tots al dia. No discutiu amb els vostres fills i filles perquè no volen fer la tasca diària, no els crideu per no voler seguir l’horari.
 
Si us podeu quedar amb una cosa que sigui aquesta:
Quan acabi aquesta situació la salut mental dels nostres fills i filles serà més important que les seves capacitats acadèmiques i com s’han sentit durant aquest temps es quedarà dins la seva ment més temps que la memòria dels deures que varen fer.
 
Manteniu això en ment cada moment de cada dia”.
 
Equip directiu Ceip Joan Veny i Clar.